Panduan Bisnes Tudung RM15,000 Sebulan Tanpa Premis !

2 ebook panduan rahsia bisnes tudung

Panduan Bisnes Tudung RM15,000 Sebulan Tanpa Premis?? Betul ke? Ya betul inilah yang berlaku kepada owner penulis panduan ini iaitu Madihah Mustafha.

Gambar Owner Panduan bisnes tudung RM15k
haa, ni dia. gambar owner tu.. cantik kan? (tudung yang dipakai.. hehe)

Kalau korang tak nak ubah nasib korang, saya nasihatkan stop baca sekarang, Jangan baca. Sebab post yang saya buat ini adalah untuk mereka yang ingin betul-betul berubah je, sebab perlu kepada pelaburan sedikit wang untuk dapatkan panduan Bisnes Tudung RM15,000 Sebulan Tanpa Premis ini.

Macam mana akak ni start buat bisnes tudung RM15,000 Sebulan Tanpa Premis?

Haa, untuk pengetahuan korang lah, akak ni start buat bisnes tudung masa tengah belajar kat IPT lagi sejak tahun 2012. Masa tu kan, akak ni buat bisnes tudung ni suka suka je, dan jual kat rakan-rakan terdekat je. Tapi lama kelamaan bisnes tudung akak ni menjadi popular ramai pulak yang membeli. Munkin ini marketing The Power Of Referall (atau dikenali sebagai disyorkan dari rakan kepada rakan).

Pada ketika itu, yang beli adalah ramai daripada golongan pelajar sebabnya harganya yang dijual harga sedikit budget atau murah, tetapi kualitinya tetap top dan terbaik.

Bertekad Jana Pendapatan Bisnes Tudung lebih banyak (RM15,000 Sebulan)

Setelah bisnes tudung semakin hari semakin popular dan menjadi bualan rakan-rakanya, maklumlah tudung dijual mengikut selera student kat situ, akak ni bertekad untuk memulakan dengan lebih serius lagi.

Empayar Bermula : Guna Duit PTPTN Jana Pendapatan Bisnes Tudung RM15,000 Sebulan Tanpa Premis!

Hampir keseluruhan pelajar yang menuntut di IPT membuat pinjaman PTPTN, begitu juga dengan akak ni. Tapi akak ni bijak menggunakan duit PTPTN sebagai modal permulaan dalam empayar bisnes tudung. Hampir sebahagian duit PTPTN digunakan untuk modal.

Kalau saya masa study dulu setelah tolak hutang semester, baki yang dimasukkan oleh PTPTN dalam akaun bank adalah RM2500, Kalau separuh digunakan, tinggal hanya RM1250 untuk servive semester tu. Seyes tak cukup beb.. Akak tu perlu belanja makan sehari RM7 ringgit je sehari. Kalau tak tak cukup nak makan satu semester. Hehe <— ni situasi saya

Situasi akak ni lain pulak ceritanya, modal pertama digunakan adalah RM600. Dengan modal RM600 tersebut akak ni berjaya rolling dan menghasilkan pendapatan sehingga 4 angka sebulan. Wow, macam dah kerja lepas graduate kan pedapatan akak ni masa belajar.

Dengan hasil keuntungan inilah akak ni buka mata seluas-luasnya bahawa bisnes tudung ni berpotensi besar.

Sehinggalah pendapatan kasar RM15,000 sebulan.

Buku Panduan Jana Pendapatan Bisnes Tudung RM15,000 Sebulan Tanpa Premis! Dikeluarkan

Akhirnya akak ni dah keluarkan satu panduan bagaimana akak ni capai kejayaan

  • Buat Tudung Jenama Sendiri!
  • Di mana nak cari supplier?
  • Apa tudung yang disukai oleh pasaran?
  • Kain jenis apa yang mahu digunakan?
  • Mana nak cari tukang jahit?
  • Berapa harga nak letak?
  • Macam mana nak ambil gambar yang menarik?
  • Kat mana nak jual?
  • Macam mana nak buat ayat iklan?
  • Macam mana nak tahu apa tudung yang pelanggan suka?
  • Dan macam-macam lagi perkara dan persoalan yang muncul!
Ebook Panduan Bisnes Tudung RM15,000 Sebulan Tanpa Premis!
ni haa, ebooknya, ada dua tau. Semuanya ilmu sangat bernilai dalam tu.. 🙂

Ebook Rahsia Bisnes Tudung  ini mengandungi 2 buah ebook!

Ebook pertama mengandungi ilmu serta pengalaman akak tu, bagaimana akak tu bermula, dari mencari supplier, mencari pelanggan, ambil gambar, buat ayat iklan,  dan pelbagai lagi pengalaman serta tips berkaitan bisnes tudung.

Apa yang menarik, ada satu bab di dalam ebook ini, owner ebook ini ceritakan Bagaimana Saya Menjana Untung RM15k Dalam Masa Sebulan menjual tudung di bulan Ramadhan hanya secara online sahaja! Dalam bab ini, akak tu tunjukkan secara step-by-step, bagaimana dia membuat persediaan serta strategi di dalam menghasilkan keuntungan sebanyak itu. Saya pasti, jika anda baca pengalaman akak ini, anda juga boleh buat seperti yang dia buat, malah, mungkin lebih baik dan lebih banyak lagi keuntungan yang akan anda perolehi! 🙂

Ebook Kedua pula, owner ebook ni fokuskan kepada langkah-langkah menghasilkan tudung jenama sendiri!

Dalam ebook ini, akak tu senaraikan 4 perkara utama yang perlu anda ketahui dan uruskan apabila mahu menghasilkan tudung jenama sendiri! Setiap perkara tersebut, saya jelaskan secara terperinci.

Malah, dia turut berikan maklumat supplier yang boleh anda gunakan apabila mahu menghasilkan tudung jenama sendiri. Supplier-supplier ini adalah supplier yang boleh dipercayai, malah, banyak juga jenama tudung besar seperti Neelofar Hijab, Calaqisya, Apple Scarf dan banyak lagi, turut menggunakan suplier ini.

Berminat????

Boleh dapatkan disini tau…

order pembelian ebook panduan rahsia bisnes tudung

Apa Yang Best Sangat Ebook Bisnes Tudung ni?

BAB 1 : BELAJAR MENJUAL BISNES TUDUNG

Nyawa kepada setiap bisnes, adalah jualan (sales).
Tanpa jualan, sesuatu bisnes itu tidak akan dapat hidup dan tidak akan memberi apa-apa faedah kepada diri anda!Disebabkan itu, langkah pertama yang perlu anda belajar terlebih dahulu , adalah belajar menjual!
Ya! Belajar menjual! Bukannya belajar menjahit atau belajar membuat tudung!Saya sendiri, sepanjang 6 tahun saya menjalankan bisnes tudung.. saya tidak pernah sentuh mesin jahit untuk menjahit tudung! Skill penting dalam sesebuah bisnes, ialah skill menjual.. bukan skill membuat!Ada 9 soalan yang perlu anda jawab untuk memudahkan anda membuat jualan. Anda dapat jawab 9 soalan ini, insyallah aktiviti jualan anda akan menjadi lebih mudah.

BAB 2 : APA & SIAPA?

Masih dalam fasa menjual. Dalam bab ini saya beritahu anda terus 3 golongan sasaran terbesar di dalam bisnes tudung. Anda tak perlu dah susah-susah nak fikir nak jual tudung kepada siapa. Targetkan sahaja tudung anda kepada 3 golongan ini!

Insyallah, dengan hanya target 3 pasaran ini sahaja, jualan anda pun dah boleh cecah 5 angka dan stok tudung juga akan cepat habis!. Takdelah timbul masalah stok terperap bawah katil lama-lama.. 🙂

BAB 3 : SUPPLIER BISNES TUDUNG

Hah! Ini RAHSIA BESAR  di dalam ebook ini!
Saya bongkarkan 3 pembekal tudung yang saya gunakan sewaktu memulakan bisnes tudung!
Bukan sekadar nama sahaja! Tetapi complete saya berikan sekali dengan nombor contact serta alamat mereka. Anda boleh borong terus dengan mereka. Kualiti tudung yang mereka bekalkan, memang tiptop!Satu perkara yang anda perlu tahu! Bila kita nak buat bisnes tudung ni.. kita tak boleh bergantung hanya kepada 1 pembekal sahaja. perlu ada 2-3 pembekal sebagai backup!Dengan adanya 2-3 pembekal, insyallah anda takkan mengalami masalah tudung kehabisan stok dan sebagainya!

BAB 4 : TIPS GAMBAR MEMUKAU BISNES TUDUNG

Bila anda dah ambil tudung dari pembekal, langkah seterusnya adalah mengambil gambar tudung tersebut. Nak ambil gambar ini pun ada tekniknya! Bukan main ambil sahaja!

Dalam bab ini saya berkongsikan teknik dan cara mengambil gambar yang memukau dengan bajet yang rendah! Anda tak perlu risau, saya takkan paksa anda beli kamera yang mahal-mahal dan upah jurufoto profesional. Gunakan sahaja camera handphone anda. Itupun sudah memadai sebagai permulaan.Apa yang penting! Model yang anda gunakan mestilah “real”!. Saya kongsikan banyak tips mencari model yang “real” di dalam bab ini!

BAB 5 : TEKNIK MELETAK HARGA BISNES TUDUNG

Ada 4 Tips utama yang saya kongsikan di dalam bab perihal harga ini!

Saya tunjukkan teknik bagaimana mengira harga kos dengan selamat! Perkara ini penting, kalau tidak, nanti penat sahaja anda jual beribu-ribu helai tudung, tapi sebenarnya tiada untung.

Dalam bab ini juga, saya kongsikan teknik, bagaimana untuk bersaing dan berhadapan dengan penjual-penjual tudung lain yang suka main dan lawan harga! Apabila anda tahu teknik ini, anda dah tak perlu gentar bila lihat pesaing anda turunkan harga tudung mereka!

BAB 6 : AYAT IKLAN BISNES TUDUNG

Hah! Bukan sahaja tips ambil gambar! Tips nak buat ayat iklan pun saya kongsikan dalam ebook ini!

Ada 3 jenis ayat yang boleh anda gunakan apabila ingin mempromosikan tudung-tudung jualan anda.

Ayat-ayat ini anda boleh gunakan sama ada di facebook ataupun instagram!

BAB 7 : LUBUK JUALAN BISNES TUDUNG

Stok tudung dah ada, gambar dah ambil, ayat  pun dah siap! Sekarang, masa untuk menjual!

Dalam bab ini, saya bukan share 2 atau 3 lubuk jualan… tetapi, saya kongsikan 10 tempat/lubuk yang boleh anda masuk untuk menjual tudung anda!

Anda boleh cuba masuk ke dalam semua lubuk ini… atau boleh juga cuba 2-3 lubuk yang anda rasakan mudah dan sesuai dengan diri anda.

Dengan adanya 10 lubuk jualan ini, adalah agak mustahil untuk anda tidak dapat menjual tudung anda!

BAB 8 : PACKAGING

Perkara ini mungkin anda sudah tahu! Tetapi dalam bab pembungkusan ini, saya kongsikan pihak supplier yang dapat membekalkan bahan-bahan untuk perkara berkaitan pembungkusan seperti plastik bungkus, plastik poslaju dan sebagainya.

BAB 9 : PENGHANTARAN

Dalam bab ini, saya kongsikan cara, bagaimana untuk mendapatkan kos penghantaran poslaju yang lebih murah dari kadar biasa. Saya juga tunjukkan cara, bagaimana anda tidak perlu lagi bersusah payah ke pejabat pos untuk membuat penghantaran, malah, abang posmen yang akan datang ke rumah dan ambil barang yang anda mahu poskan!

BAB 10 : CASE STUDY – BAGAIMANA SAYA MENJANA UNTUNG RM15,000 MENJELANG RAMADHAN.

Hah! Ini adalah bab yang paling HOT!

Dalam bab ini, saya tunjukkan step-by-step, bagaimana saya menyusun strategi untuk mendapatkan jualan dan keuntungan yang besar apabila tiba musim perayaan.

Dari mula memilih produk killer, pengiraan modal dan kos, proses order, tawaran pakej istimewa hinggalah kepada pengambilan staff pembantu dan penghantaran produk. 

Untuk case study ini, pemilihan masa dan tarikh adalah sangat penting! Anda perlu tahu, bila masa untuk bermula dan bila masa untuk selesaikan semuanya.

ADA 2 EBOOK LAGI BONUS TAU, TEKAN BANNER KAT BAWAH UNTUK TENGOK DETAIL LAGI

order ebook panduan rahsia bisnes tudung

Leave a Reply