Contest Review Lynk.my 2015

📝Contest Review Lynk.my 2015 merupakan contest yang dianjurkan oleh Lynk.my. Dah join ke contest Review Lynk.my 2015 ni? kalau belum jom sertai contest Review Lynk.my 2015 ni bagi memeriahkan lagi pertandingan ni. Saya agak terlewat join contest review lynk.my 2015 ni, kerana 2 bulan diberikan masa oleh penganjur bermula 27 Oktober sehingga 27 Disember 2015 📆,tetapi masa berbaki 17 hari sahaja lagi baru saya berpeluang untuk menyertai contest review lynk.my 2015.

Contest Review Lynk.my 2015
Banner pertandingan Contest Review Lynk.my 2015

Kenapa Saya Tertarik Untuk Meyertai Contest Review Lynk.my 2015?😉

  1. Contest Review Lynk.my 2015 ini menyediakan hadiah lumayan berjumlah RM4000 💰💸keseluruhannya iaitu terbahagi dalam 3 kategori iaitu Top SEO, Top Creative dan TopLynkUndi. Bagi saya, ia merupakan satu kontest terbesar untuk blogger Malaysia bagi tahun 2015.
  2. Saya sebagai blogger baru, ingin belajar cara nak optimize SEO dan cara penulisan yang kretif dan sebagainya. Perkara ini, saya boleh aplikasikan balik pada penulisan blog saya akan datang apa yang diperolehi semasa pertandingan Contest Review Lynk.my 2015 ini berlangsung.

Apa Itu Lynk.my ?

Tentu anda masih tertanya-tanya kan, apa itu Lynk.my? Pernahkan anda guna atau ternampak link yang dikongsi dalam media sosial, link download dan sebagainya seperti Google URL Shortener, Bitly URL Shortener,  adf.ly, tinyurl.com, lnkd.in dan pelbagai lagi. Kalau pernah tentu anda dah sedikit faham apa itu kegunaan Lynk.my iaitu memendekkan link yang panjang.

Dalam erti kata Lynk.my ini ialah menawarkan servis untuk memendekkan link atau URL yang panjang, tetapi apa yang berbeza dengan URL shortener yang lain ialah Lynk.my adalah pemilik anak tempatan.

Menurut ms.m.wikipedia.org, ”  Lynk™ merupakan satu sistem pemendek URL (URL Shortener) yang bukan sahaja memudahkan urusan dalam mengingat URL atau alamat web yang panjang malah menjana pendapatan melalui sistem bayaran setiap klik. Sistem ini dianggap supaya dapat memudahkan semua blogger secara umumnya dan secara khasnya untuk pengguna IT di Malaysia.

Sistem ini dilancarkan pada tahun 2014 oleh Hexatology Network bertujuan memberi pilihan kepada pengguna internet khususnya di Malaysia untuk menjana pendapatan secara atas talian.”

boleh baca detail disini:  http://lynk.my/A4A8

Tak faham lagi? jom tonton video ini pula..

Bagaimana Lynk.my ini berfungsi?

1. Sebagai pemendek link URL anda.

-> Pendekkan link URL banyak kelebihannya ketika ada berkongsi sesuatu daripada blog sendiri, blog orang lain atau mana-mana website sekalipun. Kebanyakan orang guna adalah mereka yang ingin suka berkongsi sesuatu seperti perniagaan, link affiliate, informasi dan sebagainya.

cara create link Contest Review Lynk.my 2015
Link URL yang panjang asalnya.

arrow

cara create link Contest Review Lynk.my 2015
link URL yang panjang pada gambar pertama telah jadi pendek.

2. Sebagai tracking link URL yang dikongsikan dari pelbagai tempat.

-> Saya yakin, kebanyakan kita mempunyai pelbagai akaun media sosial dan sebagainya, malah sehingga mempunyai 2 akaun dalam satu-satu masa. Dengan Lynk.my ini, bukan sahaja memendekkan link URL yang anda ingin kongsikan tetapi yang paling penting anda boleh track and trace dari mana link anda diklik, seperti contoh facebook, twitter, instagram dan sebagainya. Lynk.my juga anda boleh mengetahui dari negeri manakah link anda diklik mengikut negeri-negri di Malaysia. Selain itu juga, anda akan mengetahui sudah berapa orang membaca atau klik link anda kongsikan. Secara tidak langsung, ini boleh mendatang peluang dan ruang kepada anda untuk membuat kajian untuk melakukan bisness platform dan negeri mana yang paling berpotensi.

3. Sebagai sumber pendapatan sampingan.

-> Link URL yang dikongsi adalah bukan sia-sia, jika anda fikir tidak ada keperluan untuk memendekkan link URL atau tidak ada keperluan untuk tracking balik link yang dikongsi. Munkin ini ada keperluan iaitu menambah pendapatan sampingan. Menarik bukan, setiap link URL yang anda kongsikan akan dibayar sebayak RM5 setiap 1000UV (CPM). Anda boleh withdraw wang anda dalam akaun lynk.my minimun adalah sebanyak RM10 terus ke akaun bank anda.

Macam mana caranya? Senang sahaja ikuti langkah dibawah.

Create Lynk –> Share Lynk –> Earn Money

Contest Review Lynk.my 2015_banner_pub
Contest Review Lynk.my 2015 banner Publisher

4. Sebagai Pembantu Mengiklankan Perniagaan.💹

-> Setiap orang melakukan bisnes, jualan yang mereka harapkan, kerana jualan adalah antara bukti bisnes kita berjaya atau tidak, rugi ataupun untung. Bagaimana nak tingkatkan jualan? Melalui lynk.my anda mampu meningkatkan jualan. Sebagaimana saya kata sebelum ini, lynk.my mampu memberikan data statistik negeri, negara dan referal dari website mana iklan kita diklik. Untuk mengiklankan iklan perniagaan dengan lynk.my anda hanya perlu mendaftar akaun Advertiser dan akan dikena bayaran sebanyak RM10. Kemudian anda boleh terus beriklan dengan lynk.my.

banner_adz

Anda boleh rujuk disini : http://lynk.my/zD7j

Hadiah Lumayan Contest Review Lynk.My 2015

Seperti yang saya sebutkan diatas, contest ini adalah antara kontest yang terbesar bagi tahun 2015 yang pernah saya sertai. Contest ini menawarkan hadiah yang lumayan sehingga bernilai RM4000 dengan 3 kategori yang dipertandingkan iaitu Top SEO, Top Creative dan TopLynkUndi.

hadiah pertandingan Contest Review Lynk.my 2015
hadiah pertandingan Contest Review Lynk.my 2015

50 Penyertaan Terawal Layak Menerima Gajet Khas Daripada ikedaikami.com Contest Review Lynk.my 2015

Saya munkin agak terlewat menyertai kontest ini. Tahniah saya ucapkan kepada 50 pernyertaan terawal. Kerana anda sangat-sangat beruntung kerana Layak Menerima Gajet Khas Daripada ikedaikami.com yang bernilai RM40.

Contest Review Lynk.my 2015 GIVEAWAY
Hadiah 50 terawal Contest Review Lynk.my 2015

Contest Review Lynk.my 2015

Secara keseluruhannya saya gembira kerana berpeluang untuk menyertai kontest ini, saya berharap semoga pihak lynk.my berjaya dan bertahan lama dalam pasaran tempatan. Apapun bagi yang belum meyertai kontest ini, jom sertai sekarang selagi masa masih ada, jangan cepat berputus asa, yang penting dapat pengalaman.